Напоследък се наблюдава нарастващ интерес към видеорегистраторите. Това са онези мини джаджи, които шофьорите поставят на таблото с цел устройството да заснема случващото се на пътя. Водачите приемат наличието на видеорегистратор като превантивна мярка, която би могла да се окаже решение при поява на сложни и заплетени ситуации. Всеки запис от устройството може да повлияе при решения, които трябва да вземат пътните органи или пък застрахователни компании особено в ситуации на възникване на пътен инцидент. Така, че е определящо и осъзнато това всеки отговорен водач да инвестира в уред, който действително би му бил от помощ и подкрепа в подобни моменти.

Защо ни е нужен

В анонса на публикацията визирахме една от явните причини, поради които търговци на видеорегистратори отчитат повишен ръст в продажбите. Предимството, което получават не малко потенциални купувачи е в това, че тези устройства станаха много достъпни иреално можете да ги откриете във всеки един магазин, който предлага битова или друг вид техника. Разбира се, видеорегистратори определяни като професионални можете да си поръчате и специализираните шпионски магазини като тук подбора е много по-детайлен спрямо възможностите и характеристиките на моделите.

Но нека се върнем на въпроса защо ни е нужен видеорегистратор и какви са ползите от неговото използване.

  • Устройството е изключително полезно при възникване на ПТП, при което трудно може да е установи главния Широкоъгълен fullHD регистраторпричинител на инцидента;
  • Средство за заснемане на нарушители, неспазващи правилата за движение по пътищата, независимо дали са превозни средства или пешеходци;
  • Видеорегистратора може да се превърне в средство, с което да заснемате екзотично пътуване. Така няма да се притеснявате, че ще изпуснете нещо важно като природни явления или забележителности, покрай които минавате с колата си.

Удобството да се ползва такова устройство в превозното средство го прави толкова широко разпространено. Всъщност е добре да отбележим, че има транспортни фирми, при които е задължително монтирането на такива джаджи с цел предприемача да има винаги поглед и контрол върху това дали водача следва заложения план график и т.нат. Така например все по-често можете да забележите наличие на видеорегистратор в автобуси, микробуси, камиони и всякакви други тежкотоварни автомобил, както разбира се на каските на мотоциклетисти и велосипедисти.

Как работи и как се свързва със захранване

Много шофьори се питат дали сами могат да се справят с инсталирането на видеорегистратора. Всъщност за да стартира режим на видеозаснемане устройството се нуждае от карта памет, на която да съхранява записите както и от енергия. Най-често видеорегикгтраторите могат да бъдат свързвани с USB кабел, който директно да бъде поставен в таблото на автомобила.

Елементарно е самото инсталиране, тъй като няма нужда от някакви специални връзки както  и трансформатори, които да бъдат купувани допълнително. Всъщност захранването на видеорегистратора е аналогично на зареждането на телефона ви по време на движение.

Важно е да отбележим, че по-новите видеорегистратори разполагат и възможност да работят и в режим „на батерия“. Така можете да се възползвате от запис дори ако двигателя на колата не работи за да подава електрическа енергия.

Как да изберем

Стана ясно, че многообразието на тези устройства наистина е огромно. Това, което е важна да вземете предвид е целта на покупката на видеорегистратор както и колко сте склонни да инвестирате в такъв. Съобразно това е редно да обърнете внимание на техническите показатели на устройството, което на практика би задоволило до голяма степен вашите нужди от него:

  • Резолюция – има отношение към качеството на записа, който камерата ще прави;
  • Ъгъл на заснемане – широкоъгълни решение с възможност за заснемане не само напред, а и в страни. Препоръчителни са видеорегистратори от 120 до 170 °;
  • Вграден GPS за заснемане на маршрута;
  • Скорост на заснемане;
  • Снимки и т.нат.

Определянето на типа на видеорегистратора е личен избор, а многообразие от доказани решение можете да откриете в онлайн магазин spy.bg.