Автомобилните аксесоари са една много особена категория продукти, на които разчитаме за спокойно и комфортно пътуване. Тяхното ползване не бива да се разглежда като каприз или пък ненужно изхарчени пари, защото в повечето случаи се оказва, че тяхната роля е пряко свързана с това да се осигури и гарантира много по-високо ниво на безопасност при шофиране. Именно тук идва момента, в който ще ви представим едни от вариантите аксесоари за кола, с които не само ще подобрите облика на интериора в авто купето, но и ще се погрижите за собствената си безопасност.

Аксесоарите за кола с приоритет

Специалистите разглеждат автомобилните аксесоари в две основни категории – задължителни и такива с приоритет. Задължителните авто аксесоари са:

  • Крушки за фарове;
  • Предпазни тасове за джантите;
  • Пера за чистачките;
  • Вериги за сняг;
  • Протектор и калъф за волан и други.

Това са наистина някои много важни и съществени детайли, чието използване гарантира добра видимост, стабилизиране на автомобила на пътното платно, удобство и сигурност при шофиране.

Не са за подценяване обаче така наречените автоаксеоари за кола с приоритет. Тук списъка е доста дълъг затова ще ви занимаем само с онези, които е препоръчително да имате в колата си:

  • Очила за шофиране при мъгла

Не малко шофьори щ погледна с насмешка на това предложение и ще споделят, че добре се ориентират в гъста мъгла като следват бялата осева линия на пътя. Но не винаги маркировката е в добро състояние, което на практика води до риск от пътен инцидент. Точно тук една минимална инвестиция за тези свръх чувствителни към мъгла очила ще допринесе за по-голяма сигурност и безопасност в такава обстановка;

  • Сенник

Сигурни сме, че и във вашата кола има сенник, който поставяте на таблото с цел да не се нагрява при прекомерно слънцегреене. Но днешното ни предложение е за вариант сенник, който можете да използвате целогодишно. Опциите са за поставяне както от вътрешната страна на стъклото така и отвън, като идеята е дори през зимата, когато стъклата се заскрежават това да бъде предотвратено. Случвало ви се е да ползвате стъргалка за лед и в студа да почиствате предното стъкло, нали. Е, с този универсален и супер евтин сенник ще забравите за това неудобство;

  • Мобилен компресор

Универсален мини компресор, който може да ви помогне в случай, че имате проблем с някоя от гумите. Периодичното напомпване докато стигнете до сервиз ще реши доста проблеми. Освен това този компресор е перфектен за надуване на плажни артикули.

Това са малка част от аксесоарите за кола с приоритет, на са безценни помощници за едно неповторимо и приятно пътуване.