По-голямата част от клиентите на интернет магазина ни за автомобилни консумативи MotornoMaslo.BG са собственици на извънгаранционни коли. Въпреки това имаме впечатления от собственици на нови автомобили, които не са доволни от избрания модел, дилъра или цените за поддръжка. Това са фактори, които не само развалят радостта от покупката на нова кола, но и могат да ни създадат сериозни финансови проблеми. Ще се опитаме да ви помогнем в предстоящия избор с няколко съвета:

  1. Първоначална лизингова вноска – най-ниското авансово плащане не винаги е най-добрата сделка при покупка на нов автомобил. Ако прочетете внимателно лизинговите условия, лихвените проценти може да са с цели 2-3% по-високи годишно, особено ако не сте потърсили и собствено банково финансиране. От друга страна пък по-този начин новата кола става много по-достъпна финансово.
  2. Застраховки на автомобила – повечето купувачи са неприятно изненадани от високите цени особено на застраховки автокаско на нови коли се дължат на по-високите пазарни цени на избраните моторни превозни средства. Гражданската отговорност, която поскъпна значително в последната година спрямо по-високия рисков процент и фалита на кипърския застраховател Олимпик също е финансов разход, който трябва да предвидите. Препоръчително е да не пестите пари от застраховка каско, особено при покритията за кражба и природни бедствия.
  3. Гаранционно и сервизно обслужване – проверете за гаранционните условия и покритието на разширената гаранция, ако се предлага такава. Проверете коя марка и модел дават най-дългата гаранция за безпроблемно шофиране. Някои марки автомобили имат само скромна три годишна / 60 000 километра гаранция, в зависимост от това кое от двете настъпи първо, а други дават до 5 годии и 150 000 км. Някои марки предлагат и безплатно сервизно обслужване в рамките на гаранционния период, при която разходите за нормални консумативи като моторни масла, маслени филтри, запалителни свещи, въздушни филтри, накладки, антифриз и т.н. се заменят безплатно през първите години на собственост.
  4. Помислете и за следгаранционното обслужване на автомобила – проверете цените на основни резервни части от автомобила, които може да се наложи да замените след като гаранцията свърши и се амортизират. Преценете внимателно финансовите си възможности и бюджета нужен за поддръжката на планираната кола. Този фактор е доста субективен спрямо избраният модел, безкомпромисната грижа за него, начина ви на шофиране и пътната обстановка.
  5. Намерете най-приятелски настроения автомобилен дилър, известен с добра репутация след продажба – докато всички дилъри на една и съща марка се стремят да доставят еднакво добри услуги, истината е, че някои се представят далеч по-добре след покупката и имат богат и отзивчив следпродажбен опит. Компетентна дилърска компания, ще ви предложи добри условия за следпродажбено обслужване и ще слуша вашите искания, както и непрекъснато ще търси вашето мнение от вас за тяхната услуга.