Излишно е да се купува техника предвид това, че все повече се оказват професионалните компании, които предлагат такава под наем. Сигурно е, че ако не използвате интензивно дадена машина то се обезсмисля инвестицията в нея. Много по – приемливо се оказва именно използването на наемни съоръжения, които използвате за определен интервал от време и съответно връщате при свършена работа. цената за услугата и достъпна, а освен това изключва и ангажимент за поддръжка, технически прегледи и допълнителни разходи. Сред все по-търсените такива се нарежда търсенето на багери под наем. На коя компания, предлагаща такива да се доверите и кои са особеностите при използване на такъв род услуги предстои да споделим.

Три причини да изберете багер под наем

Може да се сещате за много повече от три причини да наемете, а не да закупите багер под наем, но очевидно е, че има такива, които са основни. Независимо дали сте строителен предприемач или пък имате нужда от съответната изкопна услуга в двора на имота ви то по-ефективната мярка за извършването на земекопни дейности е в това да бъде нает багер, както споменахме в предната публикация за челен товарач – бобкат под наем

Приоритетите, които са характерни за наемните дейности касаят:

 • Изгодни условия за използване. Няма защо да инвестирате в техника, която няма да използвате интензивно така, че да „избиете“ вложените в нея средства. Дори тези, които са втора ръка се предлагат на високи цени, което на практика показва, че имате основание да пристъпите към търсене на машина под наем;
 • Не се ангажирате с обслужване на багера и поддръжката му. Когато се използва специализирана техника то критериите за експлоатация са доста високи, което налага технически контрол, наемане на обучен оператор и допълнителни разходи, които следва да се направят за изправността на машината;
 • Безопасно място за съхраняване. Къде ще прибирате багера, когато не го използвате? Това е въпрос, който определено налага да помислите дали изобщо имате нужда от такава машина, за която да търсите индустриален имот, където да плащате наем за съхраняване.

Ето три много важни причини да изберете наем на багер, а не покупка на такъв. Преди всичко е необходимо да бъдете наясно с интензитета на натовареност от гледна точка на това д можете да инвестирате в закупуване или използване на такъв под наем.

Избор на фирма, предлагаща такива услуги

Във всеки град има поне по няколко такива фирми, които реално са в състояние да ви осигурят надеждна, специализирана техника. Перспективите, които стоят пред вас не са малко и наистина можете да се възползвате от онези, които са изключително благоприятни, удобни и подобряващи процеса на производителност на дейността ви.

За да е ефективен и сигурен избора на такъв тип машини като багерите, които се прилагат за всякакъв тип земекопни дейности е добре да обърнете внимание на:

 • С какъв автопарк разполага въпросната фирма;
 • Предвидени ли са професионални оператори наемането на багер;
 • Какви са тарифите;
 • Какъв договор за услугата се сключва така, че да се гарантира експедитивността и качеството ѝ;
 • Има ли допълнителни разходи, които се заплащат освен наемната цена и т.нат.

Всяка една подробност е решаваща за това да можете да си гарантирате една наистина ефективна мярка що се отнася до използването на багер под наем.

Дейности, за които можете да наемете специализирана техника под наем

Те се отнасят до всякакъв тип земекопни работи. Най-често предприемачи прибягват до такъв тип услуга, когато се касае за:

 • Изкопи в труднодостъпни зони;
 • Изравняване на земни маси;
 • Изкопи за направата на основи на сгради;
 • Изкопи за полагане на тръби;
 • За септични ями и водопроводни инсталации.

Това е само част от списъка с дейности, които izkopniuslugi.com ви предоставят. За най-добра оферта и качествено изпълнение не се колебайте да потърсите екипа от професионалисти.