Едно от най-голямото удобство при пътуване е в купето да има приятна температура. В летните дни настава истински ад и сядането на седалките би било ужасяващо ако нямате добре работещ климатик. Авто климатиците задължително се проверяват веднъж годишно за да се предотвратят неприятни ситуации. Няма как на дълъг път да шофирате при отворен прозорец. Не само, че има вероятност да се разболеете, а освен това и шума не е от най-поносимите.  Затова климатика в колата е задължителна екстра, която трябва да притежава всеки автомобил. Днес ще ви представим някои от основните причини да сте по-взискателни към сервизите, които проверяват климатичната система, любезно предоставени ни от експертите по климатизация Eclima.профилактика на климатика

Като търговци на водещи марки техника за отопление и охлаждане за дома, както и за индустриални помещения от eclima съветват своите клиенти да са повече от взискателни към работата на климатика на колата. Тази система не само, че ще осигури безупречна циркулация на въздуха в купето, но ако е изрядно функционираща то няма да се налага да вдишвате прах и неприятни миризми, които влизат по въздуховодите по времена движение на превозното средство. Обикновено, когато се прави профилактика на автомобилния киматик се извършва анализ на всеки един детайл – от филтъра до тръбите, през които минава топлия или студения въздух. обикновено на първо място се прави оценка на наличието на фреон. Ако климатика не успява да постигне желаната температура за кратко време то имайте предвид, че причината може да бъде именно в изтичането на фреон от системата. Затова Eclima съветват да уведомите техниците за проблема и съответно те да направят проверка на количеството фреон, което има към момента в колата. Изключително важно е да имате работещ климатик. Наистина не е приятно при жега от 35 градуса да пътувате при затворени прозорци по автомагистрала Тракия. Със сигурност можете да колабирате от топлината в автомобила, който ще заприлича на парник.

Ето защо от Eclima алармират водачите да не чакат последния момент, а да обърнат своевременно внимание и да отстранят повредите по неработещата система. доставете си истинско удоволствие и се насладете на приятно пътуване, защото независимо дали изминавате 20 или 200 километра комфорта по време на шофиране и возене е препоръчителен. Ако се пови неприятна миризма по време на работа на климатика също имате повод да се замислите дали не е време да потърсите специалист, който да отстрани възникналия проблем. Ако пък имате нужда от климатик за дома от Eclima с радост ще откликнат на вашите нужди.

.