За всеки потребител е известно, че на пазара се предлагат както оригинални стоки също и така наречените реплики. Определено по един начин се чувствате, носейки маркови маратонкии по-съвсем друг ако носите подобие на предпочитаната марка. Няма спор, че  ментетата си личат от далеч. Ако трябва да направим връзка между оригиналните спортни обувки  и тези, които са техни евтини реплики то от гледна точка на удобството определено няма как да ги сравнявате. Казват, че е въпрос на финансова възможност да си позволите да носите определена, утвърдена марка на пазара. Но помислете на какво подлагате краката си ако заложите на евтини реплики, които на втория месец е възможно да се разпаднат.

Обикновено клиентите виждат основно разликата в цената на маратонките,които се предлагат на пазара, а не обръщат внимание на качеството. Естествено, че е важно да има лого, брандирано на подметката и на самата маратонка. И репликите имат такива, но въпреки това не се препоръчват ако държите на качествена обувка. Така, че ако ви се налага скоро да сменяте маратонките си първо си задайте въпроса колко пари сте готови да изхарчите и дали желаете оригинални маркови маратонки или ще се задоволите с ментета на доста по-ниска цена.маркови маратонки

Хората, които не са запознати с начина, по който можете да разпознаете марковите от неоргиналните спортни обувки са на мнение, че не е нужно да инвестират повече пари за да се радват на истинско удобство. Ако и за вас е важна само марката и бранда то можете да продължите да си купувате ментета, но недейте да се оплаквате, че след триста метра вече ви болят ходилата. Именно поради това днес обръщаме такова голямо внимание на марковите маратонки. Те са не просто бранд, те осигуряват максимално удобство и истински комфорт на краката ни докато сме обути с тях. При оригиналите имайте предвид, че селекцията от материали е специално подбрана. Водонепропускливост, здравина, издръжливост на натоварване, ортопедичност при ходене или тичане, износоустойчивост –  ето това купувате, когато избирате утвърдена марка.

Ако помислите внимателно ще установите, че действително по-изгодните маратонки са именно оригиналните. Направете съпоставка колко като период можете да носите репликите и колко дълго във времето марковите ви спортни обувки ще изглеждат като нови. Практиката показва, че с ментетата само си губите времето, защото те много бързо се амортизират и едва след месец носене изглеждат така все едно са били ползвани с години. Не се подвеждайте по псевдо оферти, при които наистина е възможно да направите покупка, която да се окаже неефективна. Доверявайте се само на утвърдени търговци, които гарантират предлагането на маркови продукти.