Добре поддържаната кола си личи отдалеч. Рядко можем да я видим мръсна, като през по-голямата част от времето тя свети от чистота и изглежда досущ като нова. За да сме горди от визията на личния автомобил, е желателно да се отбиваме до близката автомивка веднъж седмично, та дори и по-често. Ако превозното средство е черно на цвят, ангажиментът ни към неговото почистване става още по-голям, защото тъмните нюанси не прикриват мръсотията, а дори напротив – правят я още по-натрапчива. Набавете си висококачествени продукти за почистване на кола от Максауто 24. 

Подготовка за измиване

Преди да преминете към почистване на превозното средство, се уверете, че всички прозорци са затворени. Би било изключително неприятно част от препарата да навлезе в купето. Не и на този етап. След това премахнете елементи като листа или други боклуци, попаднали върху колата. Време е и за същинското измиване, в което няма нищо сложно, особено при наличието да днешната автокозметика, която включва продукти от рода на:

  • Шампоан за миене на кола;
  • Вакса и паста за полиране;
  • Препарати за пране на седалки;
  • Кърпи за почистване на табло;
  • Специални решения за тапицерия от кожа;
  • Продукти за джанти;
  • Ароматизатор за купето и др.

Уверете се, че разполагате с всички тези неща, за да премине почистването на колата гладко и приятно.

Използвайте правилните препарати

Много е важно да се уверите, че правилните препарати за почистване са налице. В противен случай, рискувате да повредите тапицерията и боята на колата, също както и някои от металните елементи. Ако не сте сигурни какво да използвате, се обърнете към специалистите за съвет. Екипът на Максауто 24 е готов да Ви ориентира в света на автокозметиката и не само.

Как да полираме автомобила

Пастирането на автомобила е сложна задача, с която само посветените в областта е добре да се захванат. Но ако все пак държите на това колата буквално да лъщи от чистота, трябва да се сдобиете със специална кърпа за полиране, която влиза в употреба, след като вече сме приключили с основното почистване на автомобила. С нейна помощ, следите от капки ще бъдат заличени, а Вие ще се радвате на перфектен екстериор, след който всички ще се обръщат.

Изпиране на тапицерията на седалките

Това е може би най-трудната част от поддръжката на леката кола. Просто защото става дума за седалките, върху които седим часове наред всеки ден. Те често стават обект на упорити замърсявания в резултат на разливане на течности или изпускане на храна върху тапицерията. Почиствайте интериора на колата възможно най-често, използвайки мека гъба, специален препарат и четка. 

Предварително третирайте упоритите петна, а след като сте готови с процедурата, изчакайте няколко часа до пълното изсъхване на седалките. Върнете свежестта на цветовете и се насладете на приятен аромат в купето.