Прави ли Ви впечатление, че всяка една обява за автомобили втора употреба е толкова лъскава, че направо ви кара да повярвате, че всъщност не купувате кола втора ръка, а такава, която е направо нова. А дали е така и как да се предпазим от прекомерното лъскаво рекламиране на подобни оферти? Нормално е търговците да уверяват, че наистина получавате колата, с която ще прекарате дълги години заедно. Тези търговски трикове обаче са до болка познати на купувачите, които поне веднъж в живота си са правили обиколки по автакъщите и знаят как се предлагат употребявани коли. Добре измитата и полирана боя, почистено и ароматизирано купе всъщност са само опаковката на автомобила. Не бива обаче да се подвеждате само по външния вид, тъй като при покупката на кола втора ръка има много повече детайли, на които трябва да обърнете внимание. За да ви спестим време ще ви предложим професионалните съвети на експертите по продажба на луксозни употребявани автомобили Автокъща Капитол.автомобили втора ръка

  1. Експертите съветват да не ограничавате избора си само до конкретна марка, защото имате преки впечатления. Имайте предвид, че всички марки предлагани автомобили си имат своите преимущества и положителни страни. Затова не само немските, френските и италианските производители заслужават внимание, а също така можете да заложите на японски марки, които се отличават със здравина, качество и наистина ще ви изненадат с комфорт и лесно управление. Много е грешно когато клиентите първо избират марка и модел и след това се опитват да намерят идеалната кола на външен вид и с прилични технически показатели. Може пък да се окаже, че марка която сте подценявали би била много по-правилния избор отколкото да робувате на марка, която не отговаря на финансовите ви възможности. Разума при избора на марка ще ви помогне да вземете прагматично решение, за което няма да съжалявате.
  2. Следващият съвет на автокъща Капитол, с който е добре да се съобразите е свързан с огледа на автомобила. Като се има предвид, че снимките, които разглеждате в сайтовете на автокъщите са с търговка насоченост не си мислете, че реално те изглеждат така на 100 %. Наистина е важно да имате винаги едно наум, че реалния оглед на превозното средство ще ви даде по-реална представа за това какво е неговото състояние. Защото се съгласете, че всеки автомобил, който е добре почистен и пастиран изглежда безупречно и бляскаво, но в крайна сметка докато не отворите капака и не огледате техническото му състояние, не го запалите и не чуете работата на мотора няма как да прецените дали това е автомобила, подходящ за вас.
  3. Не се купува кола без да се проведе тест драйв. Това е третата важна стъпка. Дори най-важно е първо да се повозите и някой друг да кара, което ще ви позволи да усетите комфорта на колата, а една след това сами да застанете зад волана и да подкарате возилото. И както биха ви посъветвали специалистите от автокъща Капитол не се подвеждайте емоционално и само по външния вид на колата. Задължително минете през по-неравни улици, остри завои и такива, които имат наклон. Така ако сте опитен шофьор ще можете да си дадете сметка за състоянието на колата т.е. дали можете да ѝ се доверите и да разчитате да ви транспортира където пожелаете.
  4. След като сте преминали през първите три стъпки е време да се консултирате със специалист. Обикновено това е автомонтьор, на който имате доверие. Автомонтьора ще направи по –обстоен анализ на колата и наистина ще може да ви даде основание да вземете решение дали да купите тази кола ли пък не. Проверката за течове на масло, правилно функциониране на електроуредите, спирачна система, климатична система и други е задължителна преди да купите употребяван автомобил. Дори най-малкия проблем може да се окаже причина за колебание, тъй като последващите ремонтни работи наистина биха били доста разходоемки. Диагностиката и експертното мнение наистина са от решаващо значение. Ако няма как колата а бъде закарана в избрания от вас сервиз, то е по-добре да платите на автомонтьора да ви придружи до автокъщата, за да огледа колата.употребявани коли
  5. Следва съвет номер пет. Като опитни търговци на употребявани автомобили от автокъща Капитол обръщат внимание на документите на превозното средство. ако се предложат копия това е сигнал, че нещо не е наред. Бъдете внимателни, тъй като не са изключени варианти да Ви се предлагат коли, които са крадени или с някакви други проблеми по отношение на документите им. Дори и да има оригинални документи задължително се проверяват номерата на рамата и двигателя дали съответстват на посочените в документацията.
  6. Не на последно място е важна и цената, която ще платите за автомобила. Колкото и да ви уверява търговеца, че получават идеалната кола и цената, която се иска да заплатите е минималната, то не бъдете толкова доверчиви. Поверете каква е пазарната цена за такъв автомобил, който е на същата възраст, модел и модификация и ако има сериозна разлика то е време да се пазарите за по-ниска цена. В крайна сметка купувате кола втора ръка, а не чисто нов автомобил. Така, че имате основание да искате намаление на цената. А освен това търговците винаги слагат върху реалната цена поне 1000 лева горница, тъй като това е част от търговските им трикове при факта, че усетят че сте реален купувач да ви направят съответната отстъпка.

Избора на употребяван автомобил е отговорност и ако се възползвате от професионалните съвети на автокъща Капитол то определено ще избегнете доста грешки, които се допускат при този вид сделки. Разбира се, че винаги има риск и често е въпрос на късмет да си купите употребявана кола в добро състояние, която да карате безпроблемно поне десетина години. Тъй като идеята на покупката на кола втора ръка е да си осигурите превозно средство, което да отговаря на финансовите ви възможности, да е в добро техническо състояние и освен това да е с добър външен вид е препоръчително да следвате основните стъпки и съвети, които представихме в днешната публикация със съдействието на опитните експерти от Автокъща Капитол.