Колкото и да е красива зимата, колкото и да е радваме на снега и прекрасните пейзажи докато пътуваме, трябва да бъдем внимателни докато шофираме. През зимата, пътят крие своите опасности и определено трябва да бъдем с по-заострено внимание. За да бъдем по-спокойни, най-правилното решение е да сключим застраховка Автоасистанс. Въпреки, че е доброволна, в никакъв случай не бива да я подценяваме.

Какви възможности ни дава застраховката

В случай, че имате сключена “Автоасистанс”, то застрахователя е длъжен да ви предостави необходимото съдействие при настъпил инцидент, техническа повреда и други разходи, които застраховката покрива. Застрахованото моторно превозно средство (МПС) може да разчита на Автоасистанс денонощно, в случай, че настъпи авария в автомобила или друго застрахователно събитие. За пътниците в произшествието, при нужда, застрахователната компания осигурява и медицинска помощ. I&G Brokers предлага и гореща телефонна линия към специален автоасистанс център, където ще получите необходимите инструкции как да действате. Тази доброволна застраховка може да използвате, както за България, така и в чужбина. Най-важното е, че ви осигурява максимална сигурност и спокойствие по време на път, а при настъпил инцидент, ще поеме разходите по настаняване и транспорт.

В кои ситуации би ни помогнала

При подписването на договора, вие и застрахователя определяте ситуациите и неприятностите, които застраховането ще помогне. Най-честите ситуации, при които се прибягва до помощта на застраховка Автоасистанс са:

  • транспорт до медицински център в случай на настъпило ПТП, както за водача, така и за пътниците;
  • транспорт до най-близкото място, от което пътниците могат да се приберат, в следствие на настъпила повреда или ПТП;
  • в случай на необходимост и в зависимост на сумата посочена в застрахователната полица, получавате настаняване в най-близкия хотел;
  • организация за осигуряване на техническа помощ ако автомобила е излязъл от движение и заплащане на разходите;
  • транспортиране на автомобила до дома ви от друг водач, в случай, че сте пострадали при настъпилото произшествие;
  • при смърт – транспортиране на тленни останки.

Важно е да изясните всички ситуации, които вашата застраховка Автоасистанс ще покрие, за да сте наясно каква помощ може да очаквате.

Съвети при шофиране в зимни условия от I&G

Най-важното е да бъдете внимателни и достатъчно съсредоточени в пътя. Знаем, че зимните условия често могат да ни разконцентрират, но не бива да изпадаме в паника. Не предприемайте рискови изпреварвания особено на опасни участъци. Ние винаги ще ви окажем нужната помощ при пътуване. За да запазите себе си и своите пътници, бъдете внимателни на пътя през зимата, било то в града или извън него, за съжаление, на всеки се случва да изпадне в непредвидени и неприятни ситуации.